Президентът Румен Радев разговаря с ръководството на Централната избирателна комисия. Пред

...
Президентът Румен Радев разговаря с ръководството на Централната избирателна комисия. Пред
Коментари Харесай

Радев: Главчев ще бъде готов със състава на МС до края на деня

Президентът Румен Радев разговаря с управлението на Централната изборна комисия. Пред него президентът разгласи, че е получил увещание от претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев, че до края на днешния ден ще бъде подготвен със състава на Министерския съвет.  

„ Уважаеми дами и господа от ЦИК, бяхме привикнали да се виждаме през няколко месеца, мислех, че ще ни се наложи по-рядко, само че уви. Третият мандат за сформиране на държавно управление приключи с крах и в този момент наред с от дълго време плануваните избори за Европейски парламент в същия времеви интервал би трябвало да проведем и ексклузивен парламентарен избор ”, стартира Радев.

Президентът напомни апела си към Главчев да успее да показа в едноседмичен период състав на Министерския съвет, с цел да е допустима опцията за избори 2 в 1. „ По няколко аргументи – да имаме по-висока изборна интензивност, да не разкарваме хората два пъти в къс интервал и да спестим запаси ”, сподели още президентът.

„ Едно е желанието на партиите и на политиците, напълно друго е готовността на ЦИК. От готовността и опцията на Комисията да провежда транспарантни, почтени и ефикасни избори зависи да имаме легитимни и ефикасни институции, едно действително практикуване на демокрацията ”, добави Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР